Llibertat per la Lisa, llibertat per totes!

(comunicat 31 de Desembre, XXII Marxa contra les presons)

LLIBERTAT PER LA LISA, LLIBERTAT PER TOTES!!!

El 13 d’abril del 2016 els Mossos d’Esquadra, en col.laboració amb la policia alemanya, van escorcollar tres domicilis a Barcelona, els quals van culminar amb la detenció de dues companyes acusades d’expropiació bancària a una sucursal del Pax Bank (propietat del Vaticà) a Aachen, Alemanya. El judici va sentenciar en l’absolució d’una d’elles, i la condemna a 7 anys i mig de presó de la Lisa, companya activa en les lluites anarquistes, feministes i antirracistes barcelonines.
Després d’haver estat tancada dos anys i mig dins de les presons de l’estat espanyol i alemany, el passat 21 de desembre van tornar a extradir-la a Soto del Real, on des d’aleshores, es troba tancada 21 hores a la cel·la i amb tres hores de pati completament sola. Però avui som aquí per escurçar les distàncies i trencar amb aquest aïllament que només pretén adoctrinar, castigar i anul·lar.
Som aquí per defensar els somnis emancipadors ofensius que esgarrapen la manera de viure que ens han imposat. Som aquí perquè en cap cas, expropiar a qui roba massivament a les que no tenim res, a qui desnona, a qui destrueix la terra en benefici dels lobbys i ens expulsa dels nostres pobles i ciutats hauria de ser considerat delicte, sinó un acte poètic de resistència contra el màxim exponent del capitalisme violent; els bancs. Som aquí perquè volem fer arribar a la Lisa aquella abraçada que els murs entrebanquen i picar-li l’ull amb una humil salutació rebel, per visibilitzar la ràbia que flameja contra tot allò que empresona la nostra manera de pensar, i enviar-li en forma d’accions, gestos i paraules tot el nostre amor i carinyo còmplice.
Però la situació particular de la Lisa, no és un cas aïllat. Actualment, hi ha empresonades milions de dones i altres identitats dissidents, les quals, diàriament, pateixen el pes del sistema carcerari i els abusos que s’hi produeixen. Aquesta situació intenta sotmetre-les a una múltiple condemna; on a més de ser castigades judicialment, també ho són en l’àmbit social i moral, per haver controvertit el seu rol assignat.
Al mateix temps, som aquí per qüestionar tot el conjunt del sistema penitenciari, penal i de càstig què vivim i rebutgem. Sobren els casos on es demostra que aquestes estructures, les quals ens venen imposades, tenen la seva raó de ser i d’existir en la defensa dels interessos econòmics i polítics que afavoreixen el poder.
Tornem a ser aquí per visibilitzar tot això i per fer possible que aquests grans murs no ens separin de la nostra gent, ni de les que lluiten i que estan presents als nostres cors.
Per aquests motius i tants d’altres que no hi caben en aquest comunicat, no descansarem fins que deixin d’existir els barrots, les reixes i tots els murs!
A TERRA ELS MURS DE LES PRESONS!!
LLIBERTAT PER LA LISA, LLIBERTAT PER TOTES!!

______________________________________________

(Cas)
¡¡LIBERTAD PARA LISA, LIBERTAD PARA TODAS!!
El 13 de abril del 2016 los Mossos d’Esquadra, en colaboración con la policía alemana registraron tres domicilios en Barcelona, los cuales culminaron con la detención de dos compañeras acusadas de una expropiación bancaria a una sucursal de Pax Bank, (propiedad del vaticano) en Aachen, Alemania. El juicio sentenció con la absolución de una de ellas, y la condena a 7 años y medio de cárcel para Lisa, compañera activa en las luchas anarquistas, feministas y antirracistas en barcelonesas.
Después de haber estado encerrada un par de años y medio dentro de las cárceles del estado español y alemán, el pasado 21 de diciembre volvieron a extraditarla en Soto del Real, donde desde entonces, se encuentra recluida en una celda 21 horas al día y con tres horas de patio, completamente sola. Pero hoy estamos aquí para acortar las distancias y romper con este aislamiento que busca adoctrinar, castigar y anular.
Estamos aquí para defender los sueños emancipadores ofensivos que rasguñan la manera de vivir que nos han impuesto. Estamos aquí porque en ningún caso, expropiar a quien roba masivamente a las que no tenemos nada, a quien desahucia, a quien destruye la tierra en beneficio de los lobbys, expulsándonos de nuestros pueblos y ciudades debería ser considerado delito, sino un acto poético de resistencia contra el máximo exponente del capitalismo violento; los bancos. Estamos aquí porque queremos hacer llegar a Lisa ese abrazo que los muros obstaculizan y hacerle un guiño con una humilde salutación rebelde, para visibilizar la rabia que flamea contra todo aquello que encierra nuestra forma de pensar, y enviarle en forma de acciones, gestos y palabras todo nuestro amor y cariño cómplice.
Pero la situación de Lisa no es un caso aislado. Actualmente, hay encarceladas millones de mujeres y otras identidades disidentes, las cuales sufren a diario el peso del sistema carcelario y los abusos que en él se producen. Esta situación intenta someterlas a una múltiple condena; dónde además de ser castigadas judicialmente, lo son a nivel social y moral, por haber controvertido su rol asignado.
Al mismo tiempo, estamos aquí para cuestionar todo el conjunto del sistema penitenciario, penal y de castigo donde vivimos inmersas y el cual rechazamos. Sobran los casos donde se demuestra que estas estructuras impuestas, tienen su razón de ser y de existir en la defensa de los intereses económicos y políticos que benefician al poder.
Volvemos a estar aquí para visibilizar todo ésto y para posibilitar que estos grandes muros no nos separen de nuestra gente, ni de todas aquellas que luchan y que permanecen en nuestros corazones.
Por todos estos motivos y tantos otros que no caben en este comunicado, no descansaremos hasta que dejen de existir los barrotes, las rejas y todos los muros.
¡¡ABAJO LOS MUROS DE LAS PRISIONES!!
¡¡LIBERTAD PARA LISA, LIBERTAD PARA TODAS!!

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.