Breu resum de les sessions 3 i 4 del judici pel cas Aachen (CAT/CAS)

Aquests dies han tingut lloc les sessions tercera i quarta del procés contra les dues companyes anarquistes de Barcelona acusades d’expropiar una entitat bancària de l’església catòlica a Aachen.

La tercera sessió del judici ha estat centrada en el testimoni (molt tècnic) de l’expert en ADN de l’LKA que ha analitzat les mostres trobades en algunes peces de roba i eines i els mètodes per determinar la coincidència amb les proves preses (il·legalment com ha denunciat l’advocat de la defensa) a les nostres companyes en una falsa prova d’alcoholèmia i en una llauna de cervesa respectivament.

El tribunal li ha fet diverses preguntes i també els advocats i aquest ha «reconegut» que no és possible determinar quant de temps fa que un rastre de adn es troba en un objecte i que la «qualitat» de la mostra varia en funció del tipus de material (metall rugós, llis, roba, material porós, etc.) o dels hàbits d’higiene entre d’altres. També s’han visionat les imatges de 3 càmeres del soterrani del banc (on es troba la caixa forta) sense que s’hagin comentat.

En la quarta sessió han declarat els dos treballadors del banc que tenien les claus de la caixa forta i que van baixar fins al soterrani amb els 2 assaltants.
El primer d’ells recordava una dona amb una perruca platejada i tres persones més, totes elles entre els 20 i els 30 anys. No ha reconegut els objectes que el jutge li ha mostrat en les fotos. Aquest testimoni va realitzar al seu dia un retrat robot d’un home a petició de la policia i ha confirmat que és la imatge mental que recorda l’home que el va acompanyar fins a la caixa forta. També ha reconegut que va veure les fotos dels nostres companys que van sortir van ser difoses per la policia a la premsa local. No ha reconegut a cap de les persones a la sala com a les autores dels fets.

El segon testimoni (sotsdirector de la filial) recordava tes o quatre persones. Una dona amb perruca negra o marró fosca i amb pistola. Respecte a les fotos que li ha mostrat el jutge, ha indicat que la borsa i la perruca podrien coincidir amb les que el recordava. La policia no li va demanar retrat robot ni li va mostrar cap vídeo. Tampoc ha reconegut a ningú present a la sala.

Al final de cada testimoni s’han tornat a passar els 3 vídeos per veure si els testimonis recordaven alguna cosa més, cosa que no ha succeït.

Un cop més les acusades han comptat amb el suport de companyes solidàries que han estat presents a la sala per fer-lis arribar tot el nostre recolzament. Es confirma la següent sessió per al dijous 16 de febrer a les 9:00.

(CAST)

Estos dias han tenido lugar las sesiones tercera y cuarta del proceso contra las dos compañeras anarquistas de Barcelona acusadas de expropiar una entidad bancaria de la iglesia católica en Aachen.

La tercera sesión del juicio ha estado centrada en el testimonio (muy técnico) del experto en ADN del LKA que ha analizado las muestras encontradas en algunas prendas de ropa y herramientas y los métodos para determinar la coincidencia con las pruebas tomadas (ilegalmente como ha denunciado el abogado de la defensa) a nuestras compañeras en una falsa prueba de alcoholemia y en una lata de cerveza respectivamente.
El tribunal le ha hecho varias preguntas y también los abogados y éste ha «reconocido» que no es posible determinar cuánto tiempo hace que un rastro de adn se encuentra en un objeto y que la «calidad» de la muestra varia en función del tipo de material (metal rugoso, liso, ropa, material poroso, etc.) o de los hábitos de higiene entre otros. También se han visionado las imágenes de 3 cámaras del sótano del banco (donde se encuentra la caja fuerte) sin que se hayan comentado.

En la cuarta sesión han declarado los 2 trabajadores del banco que tenian las llaves de la caja fuerte y que bajaron hasta el sótano con los 2 asaltantes.
El primero de ellos recordaba una mujer con una peluca plateada y a otras tres personas, todas ellas entre los 20 y los 30 años. No ha reconocido los objetos que el juez le ha mostrado en las fotos. Este testigo realizó en su día un retrato robot de un hombre a petición de la policía y ha confirmado que es la imagen mental que recuerda del hombre que le acompañó hasta la caja fuerte. También ha reconocido que vio las fotos de nuestros compañeros que salieron fueron difundidas en la prensa local . No ha reconocido a ninguna de las personas en la sala como a las autoras de los hechos.

El segundo testigo (subdirector de la filial) recordaba a tes o cuatro personas. Una mujer con peluca negra o marron oscura y con pistola. Respecto a las fotos que le ha mostrado el juez, ha indicado que la bolsa y la peluca podrían coincidir con las que el recordaba. La policia no le pidió retrato robot ni le mostró ningún video. Tampoco ha reconocido a nadie presente en la sala.

Al final de cada testimonio se han vuelto a pasar los 3 videos para ver si los testigos recordaban algo más, cosa que no ha sucedido.

Una vez más las acusadas han contado con el apoyo de compañeras solidarias que han estado presentes en la sala para transmitirles todo nuestro respaldo. Se confirma la siguiente sesion para el jueves 16 a las 9:00.

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.