Actualitzacions sobre el procés contra la companya holandesa acusada d’expropiar un banc a Aachen

Aquestes setmanes està tenint lloc a la ciutat alemanya d’Aachen el judici oral del procés contra la companya d’Amsterdam acusada d’haver expropiat – juntament amb dues persones no identificades- una oficina bancària a aquesta mateixa localitat el juny del 2013.

A continuació reproduïm la traducció de les informacions que el grup de suport de la companya han fet públiques aquests darrers dies. A banda de la debilitat de les acusacions que mantenen empresonada l’anarquista holandesa, és remarcable la patètica insistència dels Mossos d’Esquedra per a reanimar com sigui el fantasma GAC-FAI-FRI, havent enviat un informe a la policia alemanya en el que sosté que la suposada organització es finançava mitjançant atracaments a bancs.

 

Crònica de la vista del dia 22 de novembre

El judici contra la companya d’Amsterdam es porta a terme en el Landesgericht (Tribunal regional) d’Aachen (en català, Aquisgrà, Alemanya), seguint les dates anunciades.

Fins ara, el tribunal ha escoltat les declaracions dels testimonis dels dos empleats del banc que van estar presents en el banc el matí de juliol de 2013, descrivint un atracament que va tenir lloc abans de l’horari d’obertura al públic, en que tres persones van entrar al banc d’Aachen (el qual per cert ha estat ara tancat) amb el primer empleat que va arribar. Van esperar uns 5 minuts fins que va arribar el segon empleat, ja que tots dos havien d’estar presents per obrir la caixa forta. Els tres intrusos es van emportar 42.000 euros. Els dos empleats descriuen que van ser portats a l’oficina del banc i lligats amb brides amb les mans a l’esquena. Cap d’ells està segur que haguessin tret una arma o que els apuntessin amb una, durant aquest temps, encara que se’ls va amenaçar que se’ls dipararía si no col·laboraven.

Després que els lliguessin, no van tornar a veure als tres clients inusuals.
No hi ha testimonis que declarin haver vist sortir a aquestes tres persones.
Els empleats lligats van ser alliberats per un tercer empleat, que va arribar
pocs minuts després que s’anessin les tres persones. Va fer sonar l’alarma i després els va deslligar.

El banc va tancar durant una setmana després de l’atracament per permetre a la
policia forense buscar proves. La setmana següent, el banc va tornar a obrir. Aquell divendres, exactament 11 dies després que va tenir lloc l’atracament, un altre empleat, mentre buscava rebuts en un armari, es va trobar sostenint una pistola de fogueig, i també va observar que hi havia una segona. El diligent treballador va trucar immediatament a la policia, que va assumir que aquestes armes estaven relacionades amb l’atracament.
En una d’aquestes dues pistoles es va trobar l’ADN de la companya d’Amsterdam. El seu ADN va donar coincidència, després de més d’un any, amb una mostra que la policia de Manchester havia pres d’ella en 2009 després d’una detenció per un delicte menor.
Cap dels testimonis ha donat la mínima indicació de reconèixer a la companya, ni ha donat cap detall que condueixi a la seva direcció.
També van declarar que no serien capaços de reconèixer a ningú d’aquesta trobada.

A més d’aquests testimonis, el tribunal ha escoltat diversos oficials de policia, que van arribar al lloc uns minuts després que els empleats donessin l’alarma. Tampoc d’ells ha hagut declaracions rellevants.

Després va prendre la paraula Kessel, l’oficial de policia que dirigeix l’investigació, que va revelar els diferents passos d’aquesta investigació, però, amagant-se darrere d’algun paràgraf legal, per no haver de parlar sobre els detalls de la investigació que revelarien els mètodes de la policia o les investigacions en curs contra altres sospitosos. Llavors ell, incitat pel fiscal, va parlar de qüestions vagues i de llaços circumstancials amb altres anarquistes.

Aquesta és una actualització en relació al desenvolupament del procés judicial fins al 22 de novembre de 2016. Hi haurà des d’ara més actualitzacions.

Per l’1 de desembre totes les proves seran presentades davant del tribunal.
El dia 5 tindran lloc les súpliques tant de la fiscalia com de la defensa.
El dia de la sentència hauria de ser anunciat el dia 5.

Solidaritat amb la companya que s’enfronta al judici

 

Crònica de la vista del 1 de desembre

 

Avui, 1 de desembre, va ser l’últim dia del judici per a la presentació de proves a favor o en contra de la companya d’Amsterdam, acusada per la fiscalia d’Aachen del robatori d’un banc que va tenir lloc el juliol del 2013 a la mateixa ciutat.

Això vol dir que en la següent vista (5 de desembre) tant la defensa com l’acusació argumentaran les seves demandes, marcant la conclusió d’aquesta farsa judicial. Avui, el jutge va dir que el veredicte podria estar llest el dilluns 5 de desembre, tot i que va parlar de la possibilitat que els dos jutges i els dos jurats es prenguessin més temps per deliberar i pronunciar la sentència el proper dijous 8 de desembre. Les dues dates de judici estan programades per començar a les 9:30, per tant, per a qualsevol que vulgui estar present, recordeu que les cues i controls addicionals poden durar fins a 45 minuts abans d’entrar. (hora límit 8:45 !!).

Des de la darrera  actualització, un carrusel d’experts i oficials de la policia han complert orgullosament el seu deure de col·laboració a aquest repulsiu circ judicial.

Dilluns dia 28 molt d’hora al matí, vam tenir el plaer d’haver d’escoltar una entusiasta agent de la policia que ha estat en el cas des del principi, recollint la companya a Bulgària al juliol de 2015, i assistint a la majoria de les visites que hi havia a la presó. Durant la investigació aquesta poli va entrevistar a les guàrdies de la presó i va preguntar-lis si la companya realment parla alemany. Van respondre afirmativament, però indicant clarament que existia un clar accent holandès i amb freqüents errors tipogràfics. Intentant fer-se passar a si mateixa com una experta d’idiomes, va sostenir sense vergonya que la nostra companya jugava de fet un paper en el que ella estava fingint tot el temps que ella no podia parlar un alemany correcte. Si aquesta declaració fos certa, no encaixaria amb la declaració d’un dels dos treballadors del banc, que va dir que la dona disfressada parlava alemany estàndar [NdT: hochdeutsch, sense accents].

Després va ser el torn de l’expert en ADN, qui només podia de fet afirmar que ell està segur que l’ADN era de la companya, però de cap manera s’ha pogut determinar quan, com o per què aquests rastres van aparèixer en les pistoles.

Durant la tarda del mateix dia, el jutge va prendre en consideració i va llegir en veu alta una carta que la fiscalia va presentar com les paraules de la companya. Aquesta carta «Amb la mitjanit al cor», va aparèixer per primera vegada en Avalanche, revista anarquista el desembre del 2015. Aquesta carta va ser publicada anònimament.

La fiscalia va presentar un altre document enviat pels seus amics de Catalunya, els Mossos d’Esquadra parlant de la seva investigació antiterrorista contra els anarquistes de Barcelona, vinculat als GAC (Grups Anarquistes Coordinats). El punt principal d’aquest document, va ser la insinuació que els mossos necessitaven trobar una manera d’explicar com la seva construïda organització terrorista es va finançar per si mateixa. Un ansiós intent de construir un motiu, al qual fins i tot el jutge va comentar amb «no podem verificar res d’això«.

El dijous 1 de desembre el tribunal va donar (molt) temps a un professor d’un institut de biologia forense. Aquest professor de control i assumptes sinistres apareix al tribunal  unes 110 vegades a l’any per donar la seva valuosa opinió sobre la probabilitat que una determinada imatge de videovigilància sigui compatible i comparable amb les característiques d’un individu sospitós. Aquest professor de la perversió de la vida, es dedica a manipular el cos humà amb algoritmes biomètrics, per després procedir a través d’un càlcul matemàtic a classificar en una escala de 0 a 4 la probabilitat de la coincidència. No obstant això, en aquest cas, donada la mala qualitat de la imatge i la bona disfressa de la client, l’expert no podia dir gaire cosa. Així que després d’escrutar les petites seccions del cos que eren més o menys visibles mitjançant el metratge, va arribar a la inestimable conclusió experta que no hi ha cap similitud distintiva entre les imatges de CCTV del banc i de la companya.

A la tarda, el tribunal va parlar d’algunes insignificants transaccions bancàries que van tenir lloc durant l’estiu del 2013.

D’altra banda va ser grat per a nosaltres veure que el jutjat ja estava ocupat amb algunes decoracions de nadal. Al llarg de les darreres setmanes, algunes petites elfes de la nit el van decorar amb unes encantadoresbombes de pintura verdes i vermelles a la façana de l’edifici …

Solidaritat i ràbia

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.